ΔΡΑΣΕΙΣΔημοσιεύθηκε στις 22 Μάι 2013

Στις 22-5-1963 στη συμβολή των οδών Ερμού και Βενιζέλου γράφτηκε μια ακόμη μαύρη σελίδα στην ιστορία της σύγχρονης Ελλάδας. 
Δολοφονήθηκε ο μεγάλος αγωνιστής της ειρήνης και της Ελευθερίας Γρηγόρης Λαμπράκης από το σύστημα της βίας. 
Η Ενιαία Σπίθα Θεσσαλονίκης θέλοντας να τιμήσει τη μνήμη του, οργάνωσε εκδήλωση -μνημόσυνο στην οποία και απέτισε φόρο τιμής στο μεγάλο αγωνιστή. Στα πλαίσια αυτής της εκδήλωσης ενημέρωσε τον κόσμο πως 50 χρόνια μετά και πάλι ο Ελληνικός λαός παλεύει για Ελευθερία, Ειρήνη, Δημοκρατία, Δικαιοσύνη. 

Ο ΛΑΜΠΡΑΚΗΣ ΖΕΙ 

ΕΝΙΑΙΑ ΣΠΙΘΑ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ 

ΚΙΝΗΣΗ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ "ΣΠΙΘΑ" Μίκης Θεοδωράκης

Δημοσιεύθηκε στις 9 Οκτ 2012


Η Σπίθες Θεσσαλονίκης ένωσαν την ορμή και τις φωνές τους με τα Κινήματα Θεσσαλονίκης και διαμαρτυρήθηκαν μπροστά στο γερμανικό προξενείο για την επίσκεψη της Μέρκελ στην Αθήνα.
Εκπρόσωποι των κινημάτων θυροκόλλησαν ψήφισμα διαμαρτυρίας για την σκληρή πολιτική της Μέρκελ έναντι της χώρας μας.
Δημοσιεύθηκε στις 6 Οκτ 2012
Μετά τη λήξη των εγκαινίων της έκθεσης ζωγραφικής με θέμα «Άξιον Εστί - Μίκης Θεοδωράκης» . του αρχιτέκτονα και εικαστικού Μάκη Βαρλάμη, που είναι αφιερωμένη στην ζωή και στο έργο του μεγάλου μας μουσικοσυνθέτη τα οποία έγιναν χθές 5-10 στη Λαμία μέλη του Κινήματος Ανεξάρτητων πολιτών Σπίθα προτείνουν στον κ. Σταικούρα Υφυπουργό Οικονομικών να υπογράψει το ψήφισμα της Σπίθας. Το ψήφισμα αυτό είναι ενάντια στο ξεπούλημα του εθνικού πλούτου της χώρας. Ο κ. Σταικούρας εκπλήσσεται δυσσάρεστα και εκτείνοντας τα χέρια του κάνει νεύμα υπονοόντας ''ΑΝ ΕΊΝΑΙ ΔΥΝΑΤΟΝ! ΔΕΝ ΨΗΦΙΖΩ!'' Αναμενόμενο να θιγεί ο υφυπουργός αφού ήδη ΞΕΠΟΥΛΑΝΕ ΤΗ ΧΩΡΑ. 
Ο κ. Λιάνης ο οποίος προλόγισε αποθεώνοντας τον Μίκη Θεοδωράκη όταν επίσης του προτάθηκε να υπογράψει στο ίδιο ψήφισμα, θέλησε πρώτα να το διαβάσει (αντίθετα με αυτά που υπέγραφε τόσα χρόνια τα οποία μάλλον δεν πολύ εξέταζε) και υποσχέθηκε να συναντήσει αργότερα τα μέλη του κινήματος. 
Ο κ. Λιάνης τράπηκε σε φυγή μέσα στο χώρο της έκθεσης, αλλά δυστυχώς γι΄αυτόν οι Σπιθιστές τον ξαναβρήκαν! 
Δήλωσε λοιπόν μεταξύ άλλων πως στηρίζει τον Μίκη όλα αυτά τα χρόνια αλλά θεωρεί ιταμότητα απο μέρους του να εναντιωθεί στους πρώην συντρόφους του και φαινόταν να προσπαθεί να δικαιολογηθεί για παλιές του πολιτικές επιλογές. Τα μέλη της Σπίθας τον προκάλεσαν να φερθεί ''αντρίκια'' και να τους εναντιωθεί , καθώς και στο ξεπούλημα της χώρας πράγμα το οποίο βέβαια δεν έκανε.Κατά την έξοδό τους και οι δύο πολιτικοί ''ξεπροβοδίστηκαν'' κατάλληλα απο τα μέλη του κινήματος, τα οποία στον προαύλιοα χώρο υποδεχόταν κόσμο ο οποίος ήθελε να ενημερωθεί για το κίνημα και να υπογράψει στο ψήφισμα κατά του ξεπουλήματος του εθνικού μας πλούτου.

Δημοσιεύθηκε στις 8 Σεπ 2012
Παρούσα και πάλι η Σπίθα στις κινητοποιήσεις διαμαρτυρίας με την ευκαιρία της 77ης Δ.Ε.Θ.
Η προσυγκέντρωση έγινε στα γραφεία της Σπίθας στη Θεσσαλονίκη και συμμετείχαν συναγωνιστές από την Αθήνα και την Βέροια. Στη συνέχεια ακολούθησε πορεία με συνθήματα και τραγούδια του Μίκη Θεοδωράκη στη λεωφόρο Νίκης, όπου μοιράστηκαν ενημερωτικά φυλλάδια και η πορεία κατέληξε στην «καρδιά της πόλης», απέναντι από τον Λευκό Πύργο.

Εκεί, σε στατική διαμαρτυρία και με την συνδρομή και άλλων σπιθιστών και φίλων της Σπίθας που κατέφτασαν στο σημείο, έγινε ενημέρωση πολιτών για του στόχους του κινήματος.

Δεν υπάρχουν σχόλια: