Δευτέρα 16 Δεκεμβρίου 2013

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΣΠΙΘΑΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ



Τον τελευταίο καιρό, έχουμε δει να ξεφυτρώνουν διάφορες ενώσεις πολιτών και κινήσεις του Σαββατοκύριακου,καθοδηγούμενες από πρόσωπα τα οποία θέλουν επιμόνως να εξαργυρώσουν την κινηματική τους δράση,ανακατεύοντας ιδεολογίες και ακολουθώντας το δρομολόγιο του συστήματος:"αγανάκτηση-εκλογές-εκτόνωση-απογοήτευση-εσωστρέφεια". Δίνουν την ψευδαίσθηση της αντίστασης, απογοητεύοντας στο τέλος όλους όσοι τους ακολούθησαν. Λογικό επόμενο εφόσον  δεν έχουν σταθερό ιδεολογικό υπόβαθρο.
Η Κ.Α.Π ΣΠΙΘΑ εμπνεύστηκε από την μακραίωνη παράδοση μας ,με κορυφαίες στιγμές το 1821 και την Εθνική Αντίσταση ,έχοντας τες φάρους που οδηγούν την πορεία της προς την απελευθέρωση της χώρας.
Ο Μίκης Θεοδωράκης ίδρυσε μια κίνηση ΑΝΤΙΣΤΑΣΗΣ που κινείται πέρα και πάνω από τις πολιτικές παθογένειες,τα συμπλέγματα και τις φαυλότητες που κυριαρχούν αυτή την περίοδο κι έχουν βυθίσει το λαό μας σε τόσο βαθιά κρίση.  Οι λαικισμοί,οι μακιαβελισμοί,οι μικρο παραγοντισμοί των λαοπλάνων και των κομματαρχών δεν χωρούν στην αγωνιστική μας δράση.
Η Κίνησή μας δεν αναγνωρίζει το παρόν πολιτικό σύστημα,γιατί το θεωρεί όργανο της ξένης εξάρτησης και για το λόγο αυτό τοποθετείται ΑΠΕΝΑΝΤΙ και ΜΕΤΩΠΙΚΑ ΑΝΤΙΘΕΤΗ. Ως εκ τούτου θεωρούμε πράξη συμβιβασμού τη συμμετοχή στις όποιες εκλογές αλλά και πράξη νομιμοποίησης της παράνομης εξουσίας που ασκείται με θύμα τη χώρα και τον Ελληνικό λαό. Δεν είναι δυνατόν να γίνουν ελεύθερες εκλογές μέσα σε συνθήκες απώλειας της Εθνικής μας Ανεξαρτησίας.
Η Σπίθα θα περιμένει-μονάχα αυτή-και πάλι,την επόμενη μέρα των εκλογών για να αντιμετωπίσει πολλαπλασιασμένη την οργή του Λαού,η οποία πολύ φοβόμαστε ότι αυτή τη φορά θα είναι εναντίον και των κινήσεων-κινημάτων,αφού εκεί έχουν εναποθέσει κάποιοι εκ των συμπολιτών  μας τις ελπίδες τους για τη σωτηρία της Πατρίδας.
Σκοπός μας είναι να διαφωτίσουμε την κοινή γνώμη,για να δει την αλήθεια και να στρατευτεί σ΄έναν κοινό αγώνα,ώστε μια μέρα να γίνουμε τόσοι πολλοί και τόσο δυνατοί που ν΄αναγκάσουμε αυτό το σάπιο σύστημα να καταρρεύσει, έτσι που οι ξένες δυνάμεις να χάσουν τα τελευταία στηρίγματά τους και να μας αφήσουν επιτέλους ήσυχους.Αυτή θα είναι η μέρα της Εθνικής μας Ανεξαρτησίας που αποτελεί και τον βασικό στόχο της Κίνησής μας. 

ΣΠΙΘΑ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια: