Σάββατο 15 Νοεμβρίου 2014

Η ΣΠΙΘΑ ΠΑΝΤΑ ΜΠΡΟΣΤΑ ΣΤΟΥΣ ΑΓΩΝΕΣ ΓΙΑ ΛΕΥΤΕΡΙΑ ΚΑΙ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ

          
Ψωμί-Παιδεία-Ελευθερία: Επίκαιρο όσο ποτέ το πολιτικό αυτό μήνυμα του Πολυτεχνείου, σαράντα χρόνια μετά τη μεγαλειώδη εξέγερση που πνίγηκε στο αίμα, εξακολουθεί να μας εμπνέει και να μας καθοδηγεί.
Η ΣΠΙΘΑ πιστή στην Ιδρυτική της Διακήρυξη, που έγινε πανελλήνιο αίτημα για Εθνική Ανεξαρτησία-Λαϊκή Κυριαρχία- Πατριωτική Αναγέννηση, υποκλίνεται στον αγώνα εκείνο των φοιτητών που δεν πήγε χαμένος όπως τότε πίστευαν οι δυνάστες.
Ο δικός μας αγώνας τώρα ενάντια σε ένα πολύ πιο βάναυσο δυνάστη είναι συνεχής και αδιάλλειπτος.
Το φρόνημά μας είναι υψηλό και γενναίο. Αυτό μεταγγίζουμε στον ελληνικό λαό, ένα λαό εξαντλημένο, απατημένο και απελπισμένο.
Το Πολυτεχνείο, φάρος φωτός, έρχεται μέσα από τα χρόνια να μας θυμίσει, πως οι Έλληνες όταν είναι ενωμένοι, όταν αφήνουν πίσω, τις κάθε είδους κομματικές ταυτότητες, κάνουν το θαύμα!
Είμαστε στην πιο κρίσιμη ίσως στιγμή από τη μέρα που μπήκαμε στο μνημόνιο. Είναι φανερό πως μας οδηγούν μέσα από την οικονομική εξαθλίωση στον εθνικό αφανισμό.
Τιμώντας τους νεκρούς του Πολυτεχνείου και όλους εκείνους που δεν πούλησαν τον αγώνα τους για 30 αργύρια τους υποσχόμαστε πως θα βαδίσουμε στα χνάρια που εκείνοι χάραξαν με το αίμα τους.
Η ΣΠΙΘΑ πάντα μπροστά στον αγώνα για λευτεριά και αξιοπρέπεια με κάθε τίμημα!
Γραφείο Τύπου Σπίθα - ΚΑΠ, 15.11.2014
Καταγγελία για το βίαιο κλείσιμο του Πανεπιστημίου Αθηνών
"Ψωμί, Παιδεία, Ελευθερία! Η χούντα δεν τελείωσε το '73"
Η Νεολαία της Σπίθας καλεί το φοιτητικό και λαϊκό κίνημα ενωμένο σαν μια γροθιά να διεκδικήσει την εθνική ανεξαρτησία και την λαϊκή κυριαρχία της χώρας, όπως έκανε κατά την εξέγερση του '73 σε Νομική και Πολυτεχνείο, απέναντι στην κυβέρνηση των υπουργοποιημένων χουντικών και της ξενοκρατίας.
Λίγες μόλις μέρες πριν την έναρξη του τριημέρου των εκδηλώσεων για την εξέγερση του Πολυτεχνείου, τα ΜΑΤ κάνουν "κατάληψη" στις σχολές παρεμποδίζοντας των φοιτητές να μπουν στο πανεπιστήμιο. Με διαταγή μάλιστα της κομματικά εγκάθετης πρυτανείας, αναστέλλονται όλες οι εκδηλώσεις εντός των κτιρίων του Εθνικού Καποδιστριακού Πανεπιστημίου (ΕΚΠΑ), μέχρι και την ημέρα της επετείου της 17 Νοέμβρη.
Σήμερα χτυπήσανε για μια φορά ακόμα την δημοκρατία στην πατρίδα μας και μάλιστα σε μια περίοδο που οι συμβολισμοί μιλάνε από μόνοι τους. Η χούντα των μνημονίων κλείνει το μάτι στην άλλη χούντα, αυτή των "απριλιανών", θυμίζοντας σε όλο τον λαό τις ιστορικές αναφορές της σημερινής κυβέρνησης.
Νεολαία Σπίθας, 13.11.2014
Καταγγελία για την άνανδρη επίθεση προς τους φοιτητές
Η κυβέρνηση ετοιμάζεται να χτυπήσει τη μεγάλη αντιιμπεριαλιστική πορεία, για να τρομοκρατήσει όσους δεν την ψηφίσουν. Καταγγέλλουμε την φασιστική επίθεση από τα πιόνια του παράνομου και αντιλαϊκού κράτους προς στους φοιτητές. Το καθεστώς είναι υπό κατάρρευση και στην προσπάθειά του να τρομοκρατήσει τους πολίτες, άσκησε βία στο μέλλον της Ελλάδας, στους φοιτητές, στην Ελληνική νεολαία. Ο λαός σύσσωμος και συσπειρωμένος όσο ποτέ θα πρέπει να απαντήσει στην άνανδρη επίθεση που δέχθηκαν οι φοιτητές. Η ΣΠΙΘΑ καλεί τον Ελληνικό λαό να αντισταθεί ενάντια στο φασιστικό καθεστώς και να δώσει βροντερό παρόν στο εορτασμό του Πολυτεχνείου και από εορτασμό να το μετατρέψει σε ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΠΡΑΞΗ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗΣ. Το μέλλον μας ανήκει.
Συντακτική ομάδα Σπίθας 14.11.2014
Κίνημα Ανεξαρτήτων Πολιτών – ΣΠΙΘΑ
Γραφεία: Καλαμίδα 3, Ψυρρή. http://ispitha.gr, epi.no.attikis@gmail.com, neolaiaspithas@gmail.com

Δεν υπάρχουν σχόλια: