Παρασκευή 9 Σεπτεμβρίου 2016

ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΗΝ ΔΗΛΩΣΗ ΤΟΥ ΜΙΚΗ ΘΕΟΔΩΡΑΚΗ ΣΤΙΣ 2/09/2016 ΤΗΣ ΑΝΑΣΤΑΣΙΑΣ ΒΟΥΛΓΑΡΗ





Η δήλωση του Μίκη (2/9/2016)  εξεγείρει μνήμες και οδηγεί σε συνειρμούς για την περίοδο 1989.
Υπήρχε τότε ένας Ηγεμόνας με δικό του Τύπο, ραδιοφωνικό σταθμό και φανατικούς οπαδούς μέσα στον κρατικό μηχανισμό και στους μαζικούς φορείς. Έλεγχαν τα συνδικάτα, τους συλλόγους, του Δήμους κ.λπ. Αργότερα, ο Ηγεμόνας πήρε μαζί του και πλήθος διανοουμένων και καλλιτεχνών. Κύριος τροφοδότης τα κόμματα της Αριστεράς, χωρίς να το επιδιώκουν,  που έχαναν τον πνευματικό τους κόσμο.
Υπήρχε κι ο αυριανισμός. Θυμόμαστε τις κραυγές από το «αυριανικό» ραδιόφωνο «σκοτώστε τον Μπακογιάννη» και «σκοτώστε τον Θεοδωράκη»; 
Ο Ηγεμόνας ενθρόνισε έναν επιχειρηματία ο οποίος άλωσε τον Τύπο και το τραπεζικό σύστημα και λεηλάτησε τις καταθέσεις των Ελλήνων και των ΔΕΚΟ.

Η τρομοκρατική οργάνωση έκανε προγραφές και εκτελούσε πολίτες. Η ζωή του Μίκη απειλήθηκε εγγράφως με 4 προκηρύξεις με το περίφημο «Θεοδωράκη δεν θα σε σκοτώσουμε», αλλά και στην πράξη όταν κάποιοι ανέβηκαν στην ταράτσα του σπιτιού του μες τη νύχτα και όταν κάποιοι του πετούσαν πέτρες μόλις έβγαινε έξω από το σπίτι του.
Μετά τον Ιούλιο του 1989, η κατάσταση στην πατρίδα ήταν έκρυθμη.
Εκείνη την περίοδο οι Μαγκάκης και Αρσένης δημοσιεύουν την επιστολή κόλαφο για τον Ηγεμόνα:
«Κατηγορούμε το ΠΑΣΟΚ και τον Α. Παπανδρέου, γιατί προέβη:
-Στην κομματική άλωση του Δημοσίου
Τον κατηγορούμε:
-για την καταρράκωση των θεσμών
-για την κρίση της αξιοπιστίας  
-για την έλλειψη φερέγγυου πολιτικού λόγου
-για λαϊκισμό επικίνδυνο για τη Δημοκρατία
-για αυθαίρετες και αυταρχικές πράξεις
-για έλλειψη δημοκρατικού διαλόγου και δημοκρατικών διαδικασιών
-για αρχηγικό κόμμα
-για παρακυβέρνηση
-για παρακράτος, βία, τραμπουκισμό, εκχυδαϊσμό
-για εκφυλισμό της δημοκρατίας
-για κυκλώματα και συμφέροντα
-για βιασμό του σοσιαλιστικού οράματος
-για στροφή προς τη Δεξιά
και τέλος,
-για πόλωση που οδηγεί σε εθνικό διχασμό».
Δολοφονείται ο Μπακογιάννης. Η κατάσταση στη χώρα «μυρίζει μπαρούτι». Τα μηνύματα από τις περιφερειακές οργανώσεις του ΚΚΕ είναι εξαιρετικά ανησυχητικά.  
Όλοι ξέρουν ότι ο Ηγεμόνας, ακολουθώντας την οικογενειακή του παράδοση, θα κάνει τα πάντα προκειμένου να επανέλθει στην εξουσία. Κι όταν λέμε τα πάντα, εννοούμε τα πάντα.
Τελικά ο εθνικός διχασμός απετράπη. Πώς και γιατί το γνωρίζουμε όλοι. Αυτό που δεν γνωρίζουμε όλοι είναι ότι αυτό το βαρύ φορτίο το σήκωσε ολόκληρο στις πλάτες του ο Θεοδωράκης. Πλήρωσε πανάκριβο κόστος. Τον απέκοψαν από τις μάζες και κυρίως από τη νεολαία. Αλλά αυτή η ανάλυση (που εκκρεμεί εδώ και χρόνια) δεν είναι της παρούσης γιατί πρέπει να επιστρέψουμε στη δήλωση του Μίκη. 
Ο δικτάτορας Τσαουσέσκου χρησιμοποιούσε την κομμουνιστική ιδεολογία για να εφαρμόζει ακροδεξιά πολιτική. Ο λαός πεινούσε και κρύωνε λόγω του υπέρογκου δανεισμού από τη Δύση. Ο πρώην υποδηματοποιός και αργότερα Ηγεμόνας της Ρουμανίας ήταν υποστηρικτής του Γ. Παπαδόπουλου.
Ο Μίκης, κατά την περίοδο του Αντιδικτατορικού Αγώνα, πήγε στο Βουκουρέστι (έδρα του ΚΚΕ εσωτερικού) για να συναντήσει τον Τσαουσέσκου (στα πλαίσια του Αντιδικτατορικού Αγώνα είχε συναντήσει σχεδόν όλους τους ηγέτες της Ανατολικής και Δυτικής Ευρώπης) και να του ζητήσει να βοηθήσει στην ανατροπή της δικτατορίας στην Ελλάδα. Ο Τσαουσέσκου μετά από δύο  μονολόγους 14 ωρών (7 ώρες τη μια μέρα και 7 την επόμενη και με τη δύσμοιρη διερμηνέα γονατιστή στο πάτωμα) κατέληξε να συστήσει στον Μίκη να επιστρέψει στην πατρίδα του και να βοηθήσει τον Παπαδόπουλο! Ο Τσαουσέσκου είχε συνάψει εμπορικές σχέσεις με τη δικτατορία. (Για τη συνάντηση γράφει ο Μίκης στο «Χρέος»)
Τώρα θα μου πείτε γιατί τα συνδέω όλ’ αυτά;
Τί σχέση έχει η δήλωση Θεοδωράκη ότι  «όλα δείχνουν ότι με το φάσμα του Τσαουσέσκου να υπερίπταται της χώρας μας και τα φαντάσματα των «επιφανών» μνηστήρων της ηγεμονίας  της Ευρώπης (δηλ. Ναπολέων, Μέτερνιχ, Χίτλερ) μπαίνουμε σε μια νέα αποφασιστική φάση τόσο της ελληνικής όσο και της ευρωπαϊκής ιστορίας που έχει τη μορφή φαρσοκωμωδίας», τί σχέση έχει με το 1989, με τον «αυριανισμό», με την επιστολή Μαγκάκη-Αρσένη, με τις τηλεοπτικές άδειες και την τηλεοπτική κάλυψη από την κρατική τηλεόραση της φιέστας των ναζιστών στο ιερό μνημείο των Θερμοπυλών; Και τί σχέση έχει ο Τσαουσέσκου με τη σημερινή κατάσταση στην Ελλάδα;  
Παραθέτω απόσπασμα από σχόλιο του «Θεοδωρακισμού» κάτω από το άρθρο του Όθωνα Ιακωβίδη:
(…) Ο Αλ. Τσίπρας και η κυβέρνησή του έχουν ως μοναδική έγνοια την νομή και διατήρηση της εξουσίας (όπως ο Τσαουσέσκου).
Λειτουργεί ως ΤΣΙΜΠΟΥΡΙ που έχει εισχωρήσει στην Ελλάδα και τον Ελληνικό λαό (ένα άρρωστο άλογο) και του πίνει το αίμα αργά αργά (όπως ο Τσαουσέσκου) για να τον αποτελειώσει.
Κάθεται στον γυάλινο πύργο του (Μέγαρο Μαξίμου) μαζί με τη παρέα του (τους κολλητούς του απ' το σχολείο!!) και απολαμβάνει τα προνόμια που του δίνει η εξουσία (όπως ο Τσαουσέσκου).
Επιδιώκει να εξοντώσει πολιτικά τους αντιπάλους του ώστε να διατηρηθεί στην εξουσία. Το ίδιο έκανε και με την εσωκομματική του αντιπολίτευση, το ίδιο κάνει και τώρα με τα ΜΜΕ, τα οποία επιδιώκει να ελέγξει 100% και σαν πρόφαση επικαλείται το χαρτί της διαπλοκής, ενώ εκείνος πάει να στήσει μια πιο κλειστή, δική του διαπλοκή, με μοναδικό στόχο (το ξαναλέμε) την διατήρηση και διαιώνιση της εξουσίας και των προνομίων που απορρέουν από αυτήν(...).
Τα μηνύματα των τελευταίων ημερών λένε ότι μέλη του ναζιστικού κόμματος «ζυμώνουν» στις γειτονιές ότι παρά τα χάλια της σημερινής κυβέρνησης, καλύτερα να μείνει στην εξουσία, παρά να έλθουν οι επόμενοι «γιατί τότε θα είμαστε χειρότερα».
Σχετικά με τα επίκαιρα τραγούδια που παραθέτει ο Μίκης, πολύ φοβάμαι ότι ο εξευτελισμός μας θα… τελειοποιηθεί σε πολύ λίγο χρονικό διάστημα. Ευτυχώς όμως, ήδη και κλαίμε και πονάμε. Η διαδικασία της ανακάλυψης της αλήθειας και της αυτογνωσίας είναι, πάντα, πολύ επώδυνη, αλλά μόνον έτσι βλέπεις. Επόμενος στόχος: Να δούμε!

Αναστασία Βούλγαρη
8/9/2016

Υστερόγραφο: Προς αποφυγήν παρεξηγήσεων ή εκτροπή της συζήτησης από την ουσία: Οι θεοδωρακιστές, από πεποίθηση, δεν κάνουμε εκλογολογία ούτε συμμετέχουμε σε εκλογικές διαδικασίες, πολύ δε περισσότερο, δεν υποστηρίζουμε κόμματα ή υποψήφιους. Σταθερά πιστεύουμε ότι το τραίνο-Ελλάδα κινείται σε ξέφρενη πορεία προς τον γκρεμό πάνω στις ράγες της εξάρτησης του ΔΝΤ και της Τρόικας. Επομένως για εμάς το ζητούμενο δεν είναι να αλλάξει κάποιο βαγόνι ή ο μηχανοδηγός, αλλά να ξηλώσουμε τις ράγες και να χτίσουμε άλλες. Και τότε το τραίνο-Ελλάδα με μηχανοδηγό τον ελεύθερο πλέον λαό θα κινηθεί στις ράγες της ανεξαρτησίας και της ανάπτυξης.    


ΠΗΓΗ:http://theodorakism.blogspot.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια: