Τετάρτη 14 Δεκεμβρίου 2016

ΜΙΚΗΣ ΘΕΟΔΩΡΑΚΗΣ : ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΑΠΕΛΑΣΗ ΤΩΝ 8 ΤΟΥΡΚΩΝ ΑΞΙΩΜΑΤΙΚΩΝ

 
ΚΕΙΜΕΝΟ ΥΠΟΓΡΑΦΩΝ
Οι υπογραφές αποστέλλονται στο email : portel@central.ntua.gr (Πορτάλιου Ελένη)
τηλ. επικοινωνίας 210 7512560


Η παράδοση των 8 Τούρκων αξιωματικών στο καθεστώς έκτακτης ανάγκης του Ερντογάν συνεπάγεται ότι θα υποστούν απάνθρωπα βασανιστήρια , ηθική, ψυχική μέχρι και φυσική εξόντωση.
Σύμφωνα με την ύπατη αρμοστεία του ΟΗΕ και τα δημοσιεύματα στον Ελληνικό και διεθνή τύπο στην Τουρκία η σύλληψη αντιφρονούντων κατηγορουμένων δεν συνεπάγεται παραπομπή στη δικαιοσύνη αλλά ανάκριση με μεθόδους που θέτουν σε κίνδυνο την ζωή τους.

Με αυτό το σκεπτικό άλλωστε το συμβούλιο εφετών της Αθήνας αποφάσισε ομόφωνα, σύμφωνα με την εισήγηση της εισαγγελέως, ¨όχι στην έκδοση¨ 3 από τους 8 Τούρκους αξιωματικούς. Δυστυχώς ασκήθηκε έφεση στην απόφαση αυτή ενώ και η απόφαση για άλλους 3 Τούρκους αξιωματικούς ήταν  υπέρ της έκδοσης.

 Όσες και όσοι θεωρούμε ότι τα ανθρώπινα δικαιώματα - εν προκειμένο το δικαίωμα στη ζωή- δεν ισχύουν κατά περίπτωση και γνωρίζουμε από την πρόσφατη ιστορία μας τι σημαίνει εξόντωση ανθρώπων με βασανιστήρια, ζητούμε από την δικαιοσύνη να συνδράμει την δημοκρατία και από το Ελληνικό κράτος να μην προχωρήσει στις ζητούμενες από το καθεστώς της Τουρκίας απελάσεις των 8 αξιωματικών.


ΠΗΓΗ: http://theodorakism.blogspot.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια: