Δευτέρα, 23 Ιανουαρίου 2017

¨ΔΗΘΕΝ ΚΑΙ ΕΚΕΙΘΕΝ" ΤΟΥ ΓΙΩΡΓΟΥ ΔΕΚΑΡΙΣΤΟΥ


Βιώνουμε μια εποχή, που λησμονάμε (λήθη) τα προηγούμενα και πάμε στα επόμενα, με αστείρευτη αφέλεια ή μη στοιχειώδη γνωστική επεξεργασία. Περνούν καθημερινά, από τη ζωή και τα μάτια μας, Δήθεν Καταστάσεις και Άνθρωποι. Όλοι τους έχουμε δει, αν και εφόσον δεν αφηνόμαστε στους Καθοδηγητές Πλήθους και στον Ατομικισμό μας

Οι Καθοδηγητές Πλήθους (Μ.Μ.Ε, Πολιτικοί & Πολιτική, Διεθνείς Οργανισμοί-Καιροσκόποι Σωτήρες, Τραπεζικά Συστήματα κλπ) διαμόρφωναν και διαμορφώνουν Δήθεν ποιότητα Ζωής σε ατομικό και εθνικό επίπεδο. Απειλώντας ή πανικοβάλλοντας μας, για τα χειρότερα που θα έρθουν, αν δεν ακολουθήσουμε αμάσητα, αυτά που επιβάλλουν. Αλλά τα χειρότερα είναι μπροστά μας, στο πετσί μας. Ας απαριθμήσουμε παρακάτω, με το πρόθεμα Δήθεν, τις καταστάσεις και τους ανθρώπους:

Διεθνή
-Αμερικάνικη διαχρονική στήριξη αλλά, μας υπενθυμίζουν τον Πολιτισμό μας!
-Διαχρονικό Αμερικάνικο Όνειρο αλλά, εφιάλτης και θηλιά στον Δανειολήπτη!
-Ε.Ε (πρώην Ε.Ο.Κ), ελεύθερη διακίνηση αγαθών και υπηρεσιών, αλλά μη ύπαρξη ευρωπαϊκής φορολογικής πολιτικής ενώ είχαμε (άρον-άρον!) Νομισματική Ένωση!
-Φιλανθρωπισμός, αλλά θεμελιώνουν συρματοπλέγματα και αποθήκες Προσφύγων!
-Δημοκρατία στα Κράτη-Μέλη και κοινή Αμυντική Πολιτική, αλλά μη ύπαρξη δικαιώματος αρνησικυρίας (VETO), παραβιάσεις εθνικού μας χώρου από χώρες μέλη του ΝΑΤΟ!
-Ειρήνη, αλλά έξαρση Τρομοκρατίας και Τυφλής Βίας κλπ, κλπ

Επικράτεια
-Εκλογές, Δημοψηφίσματα, Κοινοβούλιο, Σύνταγμα αλλά, ποσοστό αποχής υψηλό, Κυβέρνηση της μειοψηφούσας πλειοψηφίας και αντικοινοβουλευτισμός, της λογικής του Yes Mr!
-Εθνική Ανεξαρτησία αλλά, υποταγή σε Μνημόνια ελέω Δανεισμού και Θεσμών (βλ. Τρόικα Δ.Ν.Τ-Ε.Κ.Τ-Ε.Ε)!
-Διαπραγμάτευση και Ρήξη αλλά, Ραγιαδισμός και Υποδούλωση
-Πατριώτες Πολιτικοί αλλά, Ασυνείδητοι της Ιστορίας του Έθνους (Δειλοί, μοιραίοι και άβουλοι αντάμα...) και η Δικαιοσύνη διαχρονικό έρμαιο Σκανδάλων και Ανομίας!
-Ενημέρωση αλλά, πολυφωνία παραπληροφόρησης-διαμόρφωσης κλίματος
-Εθνική Οικονομία αλλά, Παραοικονομία, Ασυδοσία Φορολογίας και Πολυνομίας!
-Ανάπτυξη αλλά, παύση επιχειρήσεων ή μεταναστεύουν μαζί με παραγωγικό δυναμικό, άστεγοι, ανεργία, λιμοκτονίες, αυτοκτονίες κλπ. εθνική αδράνεια! πλαστικό χρήμα (βλ. διάσωση τραπεζών!) και εμπράγματη οικονομία..
-Δημόσια Τάξη, Υγεία, Παιδεία, Ασφάλιση αλλά -όσοι έχουν!- οδηγούνται σε Ιδιωτικά Κέντρα. Διαφορετικά, πεθαίνουν, δολοφονούνται από “φερόμενους” δολοφόνους, αναζητούνται, εξαφανίζονται ή μένουν στα αζήτητα…
-Αριστερός, Δεξιός αλλά, κάποιοι αναμένουν την Ελπίδα, άλλοι είναι ανευθυνοϋπευθυνοι διαχρονικά στα ποσοστά τους. Όσον αφορά, τι ποιεί η Δεξιά? περιμένει να ξυπνήσει από το Αμερικάνικο Όνειρο! Αλήθεια, πότε θα δοθεί κοινό Εθνικό Όραμα στον Λαό? Και από ποιον ή ποιους? Ελάχιστοι Ανάπηροι στάθηκαν όρθιοι (όμως ήταν Μοναδικοί και Μοναχικοί…) ή με “Δεκανίκια”
-Αθλητισμός, Πρωταθλήματα, Ολυμπιακοί Αγώνες, Αθλητές αλλά, όλα ύποπτα στο επίπεδο της εμπορευματοποίησης, παραγόντων αλλά και τζόγου επίσημου, ανεπίσημου (βλ. Στοίχημα, Joker-Jackpot συνεχόμενα , Ποδοσφαιρικοί Αγώνες κλπ )!! κλπ., κλπ.

Τα της Υπαίθρου και των Ανθρωπίνων Σχέσεων 
-Ανταποδοτικά Τέλη αλλά, εργαλειοθήκη κατάρτισης Δημοτικών Ισολογισμών
-Περιφερειακή Ανάπτυξη αλλά, ξεπουλήματα ακινήτων και συμβόλαια εθνικής υποδούλωσης
-Δημοτικά Συμβούλια αλλά αντιπολιτεύσεις που προερχόντουσαν από παρελθούσες ιδιότυπες συμπολιτεύσεις και το αντίθετο, με αμφίδρομη πολιτική αντίδραση! Όπως και στην επικράτεια, για να διασωθεί η χώρα με "αυταπάρνηση" και "ανιδιοτέλεια”!
-Επιχειρηματικότητα αλλά, με Δανεικά, Ευνοιοκρατία και Καταπάτηση Δημόσιων Αγαθών
-Φιλόζωοι, Οικολόγοι αλλά, αφήνουν αδέσποτα ή τα σκοτώνουν, ρυπαίνουν κλπ.
-Κοινωνικές Σχέσεις αλλά, στην καθημερινότητα μας, είμαστε ξένοι, και κάνουμε Like -Unlike ή Σκουντήματα ή Twits ή κάνουμε Βεγγέρες - Επισκέψεις και “μιλάμε” με τα Smartphones - I Phones!
-Διαπροσωπικές Σχέσεις, Πετυχημένοι Γάμοι αλλά, μη αποδοχές κληρονομιάς, δολοφονίες πάθους, διαζύγια ή είναι φενάκη διαζύγια? για οικονομικούς-φορολογικούς λόγους…..
-e-Φιλίες, e-Ακόλουθοι αλλά, είμαστε Φίλοι στο Facebooki εκ του μακρόθεν! Αναζητώντας την πραγματική φιλία,την αγάπη,τον έρωτα κλπ., κλπ.

Αυτό που δεν είναι Δήθεν αλλά πραγματικό, είναι ότι, όλοι μας βιώσαμε εδώ και 25 χρόνια και βιώνουμε τα προσωπικά μας, αδιέξοδα που έγιναν κοινωνικά εθνικά αδιέξοδα. Μήπως έφτασε η ώρα να πάμε εκείθεν με εθνική συνείδηση και ταυτότητα και όχι ολούθε και απρόσωπα?

Καλό θα ήταν να σκεφτόμαστε απλά, το Δήθεν είναι, η αναζήτηση σε ουτοπικές καταστάσεις αποκτώντας αποκλειστικά ψεύτικες σχέσεις με συνθήκες ή με ανθρώπους, χάνοντας την ανθρώπινη ουσία.

Συνεπώς, προσπερνώντας το Δήθεν, να έχουμε πάντα κατά νου, αυτό που είδαμε και ζήσαμε για να πάμε στο Εκείθεν έχοντας μνήμη, όχι απλά απολογιστική αλλά διδακτική. Γιατί, πολλές φορές (θετικά ή αρνητικά) το παρελθόν γίνεται πρωταγωνιστής στο παρόν.

“Η αντιξοότητα δημιουργεί ανθρώπους και η ευημερία δημιουργεί τέρατα.” Βίκτωρ Ουγκώ

Χρόνια Πολλά και Καλή Χρονιά σε Όλους
Γιώργος Ε. Δεκάριστος
Λογιστής-Οικονομολόγος

Δεν υπάρχουν σχόλια: