Τρίτη 7 Νοεμβρίου 2017

"Επικαιρικά και άλλα κεντροαριστερά"

Γράφει ο... Σπινθήρας

► Σήμερα ημέρα των 100 χρόνων από τη Μεγάλη Επανάσταση, την Οκτωβριανή. Την Επανάσταση που άλλαξε τον κόσμο, και ο Άνθρωπος έκανε το μεγάλο επαναστατικό του άλμα. Ήταν η Επανάσταση που απέδειξε ότι ο καταφρονεμένος άνθρωπος, όταν αποκτήσει συνείδηση του εαυτού του και αναλάβει την ευθύνη του παρόντος και του μέλλοντός του, μπορεί να αλλάξει τον κόσμο και να είναι εκείνος, και όχι η ολιγαρχία, που θα διαμορφώνει το ιστορικό γίγνεσθαι. Ας λένε ό,τι θέλουν οι εχθροί της Επανάστασης περί αποτυχίας και κατάρρευσης. Η Οκτωβριανή Επανάσταση έδωσε ψωμί, εργασία, παιδεία και υγεία σε όλους ανεξαιρέτως. Και για πρώτη φορά στην ιστορία της ανθρωπότητας. Η Οκτωβριανή Επανάσταση έδωσε ένα ζεστό σπιτικό σε όλους, ψήφο στις γυναίκες, πανεπιστημιακή μόρφωση σε όλους και, κυρίως, την ελευθερία να αγωνίζονται για ένα μεγάλο πανανθρώπινο όραμα, τη σοσιαλιστική ολοκλήρωση, με απώτερο στόχο την ελευθέρωση του ανθρώπου από τα δεσμά της ίδιας του της ύπαρξης. Η Οκτωβριανή Επανάσταση ενέπνευσε τον πατριωτισμό του ρωσικού λαού. «Πατρίδα είναι το δοσμένο πολιτικό, πολιτιστικό και κοινωνικό περιβάλλον και είναι ο πιο ισχυρός παράγοντας στην ταξική πάλη του προλεταριάτου». Βλαδιμήρ Ίλιτς Λένιν. 

► Είδα χτες το ντιμπέιτ των υποψήφιων αρχηγών του ΠΑΣΟΚ. Κλαυσίγελος. 

Είπε κάποιος εκ των υποψηφίων ότι ο ΣΥΡΙΖΑ είναι η νοσηρή κεντροαριστερά, ενώ το ΠΑΣΟΚ και οι νέοι σύμμαχοί του είναι η υγιής κεντροαριστερά.

Το νοσηρό, καλοί μας αναγνώστες, είναι ο ίδιος ο όρος «κεντροαριστερά». 

Η λεγόμενη «κεντροαριστερά» είναι το Κέντρο. Η παλιά Ένωση Κέντρου, την οποία ίδρυσε μέσα στην αμερικανική πρεσβεία ένας από τους μεγαλύτερους αντικομμουνιστές ο Γεώργιος Παπανδρέου. Δεκεμβριανά, εμφύλιος, Μακρόνησος. Σε όλα έβαλε το χεράκι του. 

Το Κέντρο, που το ονομάζουν και «δημοκρατικό» λες και είναι οι μόνοι δημοκράτες στην Ελλάδα, γέννησε τον Ανδρέα Παπανδρέου και το ΠΑΣΟΚ. Τον πρωθυπουργό των σκανδάλων, της διαφθοράς, του αυριανισμού και της διάλυσης του κοινωνικού ιστού της χώρας. 

Το ΠΑΣΟΚ υποδούλωσε τη χώρα (πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου) με το πρώτο μνημόνιο και εκχώρησε την εθνική κυριαρχία και την εθνική οικονομία της χώρας στους ξένους. 

Το ΠΑΣΟΚ συγκυβέρνησε με τον ακραίο δεξιό Σαμαρά. 

Για ποια κεντρο-αριστερά μάς μιλάνε; Μας κοροϊδεύουν; Πού κολλάει το «αριστερά» σε όλ’ αυτά; 

Συνέχεια του Κέντρου ο ΣΥΡΙΖΑ, ο εναγκαλισμένος με τον Τραμπ. Η πιο υποταγμένη κυβέρνηση στους Αμερικανούς από το 1948 μέχρι σήμερα. 

► Ο Μίκης γράφει στους «Διαλόγους στο Λυκόφως» ότι όταν σήμερα μιλάμε για Αριστερά στην Ευρώπη εννοούμε τα Κομμουνιστικά Κόμματα, δεδομένου ότι η σοσιαλδημοκρατία έχει, προ πολλού, παραδοθεί στις δυνάμεις του καπιταλισμού. 

► Κατρούγκαλος. Μη γελάτε, έχω κάτι σοβαρό να γράψω. 

Pronews.gr σήμερα: «Ματαιώθηκε η σύγκλιση της Μικτής Διυπουργικής Ελλάδας-Ρωσίας που επρόκειτο να πραγματοποιηθεί στην Μόσχα, καθώς αφαιρέθηκε η βίζα από τρεις Έλληνες υπουργούς, επειδή τέθηκε από ελληνικής πλευράς θέμα συμμετοχής στην Διυπουργική, τεσσάρων Ρώσων αξιωματούχων από την Κριμαία!

Λίγη ώρα πριν επιβιβαστούν στο αεροπλάνο για τη Μόσχα ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών Γιώργος Κατρούγκαλος, ο υπουργός Ναυτιλίας Παναγιώτης Κουρουμπλής και ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Βαγγέλης Αποστόλου καθώς και άλλοι υπηρεσιακοί αξιωματούχοι, πληροφορήθηκαν ότι μετά το ελληνικό αίτημα η Ρωσία έκλεισε τα σύνορα γι αυτούς!

Όλα ξεκίνησαν όταν η Αθήνα ζήτησε από την Μόσχα να αντικατασταθούν οι τέσσερις αξιωματούχοι με καταγωγή από την Κριμαία από άλλους Ρώσους, καθώς ΕΕ και Ελλάδα δεν αναγνωρίζουν πως η Κριμαία αποτελεί τμήμα της Ρωσικής Ομοσπονδίας αλλά της Ουκρανίας! 

Στην Μόσχα όταν σταμάτησαν να... γελάνε με το ελληνικό αίτημα, σοβάρεψαν, απάντησαν ότι η ελληνική απαίτηση αποτελεί προσβολή για τους Ρώσους και εν τέλει τους... ανακάλεσαν την βίζα!» 

Οι συνεχιστές του Βενιζέλου που έσφιξε το χέρι του φασίστα της Ουκρανίας. 

Ο πασοκισμός είναι σοβαρή ασθένεια και βλάπτει σοβαρά την υγεία της Ελλάδας. 

► Paradise papers. Ε, ρε γλέντια! Η παλαιά ολιγαρχία διώκεται από τη νέα ελίτ του διεθνούς χρηματοπιστωτικού κεφαλαίου. Η δεύτερη θέλει να αρπάξει τα λεφτά της πρώτης. Θα φαγωθούνε μεταξύ τους και θα την πληρώσουμε, και πάλι, εμείς. (Σημείωση: Τους ονομάζω «ελίτ» και όχι «άρχουσα» ή «αστική τάξη» γιατί αυτοί δεν συστήνουν τάξη, εφ’ όσον δεν κατέχουν κάποια θέση στην παραγωγική διαδικασία. Αυτοί, είναι άτομα που διαπλέκονται με άλλα άτομα του χρηματοπιστωτικού κεφαλαίου. Τραπεζίτες, στελέχη επενδυτικών funds, χρηματιστές, κλπ. Αυτοί, δεν αποτελούν «τάξη». Κάτι τσογλάνια είναι που τζογάρουν άυλο χρήμα και αρπάζουν τον πλούτο των χωρών για να τον κάνουν χρηματιστηριακό προϊόν και να τον παίξουν στα διεθνή χρηματιστήρια). 


Αυτά για σήμερα, αγαπητοί αναγνώστες. 

Χαιρετώ σας,


Ο Σπινθήρας
info@theodorakism.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: